Sidor

2010-09-19

Hummer gratinerad med koriander- och limeolja


Så var det då dags för den grillade hummern till lunch! Helst ska den förstås grillas utomhus över glöd i 3-5 minuter, men den här gången fuskade vi i ugnen i 6 minuter (som inte blev lika gott förstås). Första gången vi tillagade hummer så här var när vi förlovade oss, så det ligger oss varmt om hjärtat :)


Recept:


2 normalstora humrar 
1 kruka koriander
1/2 färsk chili
3 pressade vitlöksklyftor
Saft och skal från 1,5 lime
1 skiva vitt kantskuret bröd
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar


Mixa allt i mixer. Dela humrarna på längden. Lägg dem med skalsidan nedåt och fördela blandningen över humrarna. Grilla enligt ovan.


Vinförslag: Chablis 1er Cru Beauroy 2008


SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: